Opskrift på æble-smuldrekage
Ingredienser:
100 g mel
100 g bagemargarine
100 g sukker
6-8 æbleer
Fremgangsmåde:
Ingredienserne blandes sammen. Æblerne skrælles og skæres i store tern. Kom ternene i en smurt tærteform så der er ca. 1 cm til kanten. Dejen smuldres over æbleternene.
Bages i ca. 30 min. ved 200°. Serveres med creme fraiche.
Opskrift på banankage
Ingredienser:
4 modne bananer
1 dl rapsolie
1 dl mælk
2 æg
240 g sukker
250 g mel
3 tsk. natron
3 tsk. bagepulver
3 tsk. vanilliesukker
½ plade hakket chokolade
Fremgangsmåde:
Ovnen sættes på 175 °. Bland alle ingredienser sammen med håndmixer, chokoladen blandes i til sidst. Kagen bages i en smurt springform i 56 min. på nederste rille. Kagen bliver mørkebrun på toppen.
Opskrift på gulerodsboller
Ingredienser:
2 pk. gær
2,5 dl vand, kogt
2,5 dl mælk
2 æg
20 g sukker
20 g salt
1 dl olie
150 g revet gulerod
50 g solsikkekerner
1 kg hvedemel
Fremgangsmåde:
Gæren røres ud i det afkølede vand. Alle andre ingredienser blandes i.
Dejen æltes godt igennem og sættes til hævning i 20 min., hvorefter de formes til ca. 20 boller.
Lad bollerne hæve i yderligere 20 min. Bollerne pensles med æg eller mælk, drys evt. solsikkekerner på toppen.
Bages i ca. 12 min. ved 200°
Ingen kommentarer:
Send en kommentar